Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

CELJE : TERME OLIMIA PODČETRTEK 64:67

Strnad 14, Cerkovnik 14, Žvan 9, P. Tabak 9, Karavdić 8, Švigelj 4, Radanovič 4, Štruc 3, T. Tabak 2, Škorjanc, Šviglin, Kuljanac

 

Po tem, ko so varovanci Tihomirja Tabaka v prvem krogu brez večjih težav ugnali Škofjo Loko, Celjani pa visoko izgubili s Hopsi, je bila vloga favoritov pred tekmo jasno na strani Podčetrtka. Igralci iz Kozjanskega so Celjane dvakrat ugnali tudi v rednem delu sezone, toda za novo zmago se je bilo potrebno potruditi veliko bolj od pričakovanega. Oba trenerja pred tekmo nista imela večjih težav pri sestavi ekipe in sta lahko računala na vse svoje igralce. Lepo kuliso so pripravili gledalci, saj je lokalni derbi v gimnazijo Celje Center privabil kar 500.

 

Ekipi sta v dvoboj vstopili precej izenačeno in že podatek, da si v prvem polčasu nobeno izmed moštev ni priigralo višje prednosti od petih točk, pove veliko. Prvi del igre je sicer pripadel Podčetrtku, ki je na glavni odmor odšel s prednostjo dveh točk (34:36).

Tudi nadaljevanje je potekalo v podobnem slogu, saj sta se ekipi kar nekajkrat izmenjali v vodstvu. Pri Podčetrtčanih je bila igra pod košem v dosedanjem poteku sezone močnejša stran, tokrat pa so imeli največ preglavic prav z izkušenim centrskim dvojcem domačih Ilijo Zolotićem (18 točk) in Matejem Krušičem (16 točk), ki sta skupaj dosegla več kot polovico točk Celjanov. Je pa na drugi strani Podčetrtčanom uspelo ustaviti prvega strelca domačih Tadeja Koštomaja, ki je tekmo zaključil z zgolj štirimi točkami. Še dobro minuto in pol pred koncem so igralci iz knežjega mesta vodili s 64:61 in imeli napad. Na srečo so se Podčetrtčani še pravi čas prebudili in z delnim izidom 7:0 še drugič v letošnji sezoni izvlekli tesno zmago v Celju.

 

Prva strelca Podčetrtka sta bila Nejc Strnad in Anže Cerkovnik, ki sta oba dosegla 14 točk. Zmagi sicer ne gre gledati v zobe, toda tokrat igra ni bila na nivoju s tekme proti LTH Castingsu. Razlogov je nekaj, najbolj očitna pa sta izjemno skromen met za tri točke (4/25) in slabo branjenje nasprotnikovih visokih igralcev. Če potegnemo črto lahko rečemo, da je rezerv še ogromno in da je izjemno pozitivno že dejstvo, da so Podčetrtčani kljub skromnejši predstavi v Celju prišli do zmage, ki ohranja dobro izhodišče pred nadaljevanjem kvalifikacij. Zmago so ta krog zabeležili tudi Hopsi in Zlatorog, ki v naslednjih dveh krogih prihajata v Podčetrtek. Ti dve srečanji bosta odločilnega pomena in bosta dali tudi številne odgovore o nadaljnjem razpletu kvalifikacij.
 

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>