Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 1. krog

sezona 2011/2012

S sobotno tekmo proti Šenčurju so v prvenstveni del sezone stopili tudi košarkarji iz Podčetrtka. Prvič v zgodovini kluba bo članska ekipa nastopala v drugem kakovostnem razredu slovenske košarkarske lige.

 

Ekipa Šenčurja, ki velja za enega izmed favoritov lige je v uvodni tekmi sezone dosegla zanesljivo zmago in premagala podčetrtške košarkarje z rezultatom 68:98.

 

Seveda je bilo že ob vstopu v ligo povsem jasno, da gre za velik kakovostni preskok, ki se ga mora še domača ekipa privaditi. Poraz pa ni nikakršen razlog za paniko, saj je treba ostati na realnih tleh in trdno stati za ciljem ekipe, ki je obstanek v ligi in priložnosti iskati na tekmah, kjer bo nasprotnik enakovrednejši. Ekipa, ki jo vodi trener Ervin Dragšič, je še pred uvodom v sezono opravila priprave v Tuhlju in doma odigrala nekaj prijateljskih tekem. V soboto je imel trener pred tekmo na voljo vse igralce, nekoliko težav sta imela le Andrej Maček in Rok Gobec, ki sta se lažje poškodovala na zadnjem treningu pred tekmo.

Ekipa Šenčurja že vrsto let nastopa v drugi ligi, v sezoni 2008/2009 pa je igrala tudi v prvi ligi, tako da je vloga favorita bila jasno na strani Gorenjcev.

V dvorani se je zbralo nekaj čez 200 ljubiteljev košarke, ki so v uvodnih minutah videli precej izenačeno tekmo.

 

Domači so pričeli v postavi: Maček, Globovnik, Trupaj, Abramovič, Pungartnik. Do pete minute srečanja, so še vodili košarkarji Podčetrtka 8:6, nato pa so pobudo prevzeli gostujoči igralci in si do konca četrtine priigrali prednost štirih točk. Predvsem je bil v tem delu igre neustavljiv gostujoči igralec Darijo Kerič, ki je že v uvodnih desetih minutah igre dosegel 16 točk (met 8/8).

 

V premoru med četrtinama se je predsednik kluba Darko Šket s simboličnim darilom zahvalil dolgoletnem igralcu članske ekipe Erazmu Počivavšku, ki je pred pričetkom letošnje sezone končal z aktivnim igranjem v prvi ekipi.

 

Kljub dejstvu, da je njegova ekipa zaostajala je lahko bil domači trener s prikazanim v prvem delu igre lahko zadovoljen, saj so njegovi varovanci držali priključek z favoriziranimi gosti. Tudi druga četrtina je bila do 15. minute izenačena (35:38), nato pa je po minuti odmora, ki jo je vzel gostujoči trener Bogdan Perdan, prednost v korist Šenčurja rastla iz minute v minuto. V tem delu so se začele kazati poglavitne težave, ki so se v nadaljevanju pokazale kot ključen problem za poraz. Gostje so predvsem s skoki v napadu in dobrim sodelovanjem pod košem, si do polčasa priigrali štirinajst točk razlike (40:54). Tretja četrtina se je nato zopet slabo začela za domače igralci, ki so v prvih petih minutah igre dosegli samo štiri točke, kar je gostom ob agresivni obrambi in učinkovitem napadu kaj hitro prineslo visoko prednost +20. Pri domačih igralcih gre izpostaviti pristop Andreja Mačka, ki se mu seveda v takšni tekmi še kako pozna, da je igral prvo ligo. Izkušeni gostje so nato v zadnji četrtini še malo pritisnili na plin, ter si priigrali visoko zmago s +30. Razlogov za poraz je seveda več, vendar naloga trenerja in igralcev je, da se v takšnih tekmah čim več naučijo in pokažejo znanje na tekmah, kjer bodo igrali z njihovimi neposrednimi konkurenti za obstanek.

 

Igralci in gledalci so seveda lahko videli, da je igra veliko agresivnejša, kot so jo bili vajeni v lanski sezoni in da je tudi pristop sodniškega para in organizacije tekme na višji ravni. Pohvalno je tudi dejstvo, da so se v dvorano vrnili gledalci, ki bodo v tej sezoni lahko vsekakor videli kakovostne košarkarske predstave in upajmo, da tudi čimprej, kakšno zmago domačih.

 

Najboljša strelca pri Podčetrtčanih sta bila Andrej Maček in Robi Abramovič s 15 točkami. Pri gostih pa je izstopal že prej omenjeni Kerič, ki je kljub dejstvu, da je igral le dve četrtini dosegel 26 točk. Svoje je dodal tudi Jure Eržen, ki je bil s 15 točkam prav tako nerešljiva uganka za naše centre.

 

Možnosti za dodatno uigravanje pa ni prav veliko, saj čakajo naše igralce v dobrem tednu kar tri tekme. Najprej se bodo v torek 4.10. ob 16.30 v Rogaški Slatini (kot uvod v Superpokalno tekmo med Krko in Union Olimpijo) v lokalnem derbiju pomerili v 2. krogu pokala SPAR proti tamkajšnjemu prvoligašu. Nato jih v soboto 8.10. ob 19.00 čaka v domači dvorani tekma 2. kroga 2. SKL proti Postojni in na koncu v torek 11.4. ob 19.00 v večnamenski športni dvorani Podčetrtek še povratna pokalna tekma proti Rogaški Crystal. Klub seveda vabi vse gledalce, da se jim pridružite tako na domačih dveh tekmah, kakor tudi na gostujočem derbiju v Rogaški.
 

podcetrtek-sencur_1.JPG
podcetrtek-sencur_2.JPG
podcetrtek-sencur_3.JPG

podcetrtek-sencur_4.JPG
podcetrtek-sencur_5.JPG
podcetrtek-sencur_6.JPG