Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 10. krog

26.11.2011 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 170

Terme Olimia : Splošna plovba Portorož
84 - 74 (8-17 19-21 27-17 30-19)

 

Strelci KK Podčetrtek:
Abramovič 23, Pungartnik 21, Štahl 16, Globovnik 9, Trupaj 8, Maček 5, Hunski 2, Teržan, Gobec, Razboršek, Kolar, Debeljak

V 10. krogu so Podčetrtški košarkarji domačim gledalcem pripravili prijetno presenečenje in ugnali favorizirane goste z rezultatom 84:74, čeprav večji del srečanja ni kazalo, da bo temu tako. Še enkrat več se je izkazalo dejstvo, ki ga ponavljajo vsi gostujoči trenerji, da kljub cilju Podčetrtške ekipe, ki je obstanek, lahko na domačem parketu ob pravem pristopu premagajo vsakega nasprotnika. Dejstvo je, da ima domač strateg Ervin Dragšič na voljo nekoliko krajšo klop - so pa zato vsi igralci, ki so v soboto stopili na parket pokazali, da se lahko kosajo tudi z ekipami z zgornjega dela lestvice.

 

V uvodnih minutah so najprej pobudo na parketu prevzeli gostje, ki so zadevali praktično iz vseh pozicij. Prednost je hitro naraščala tudi ob dejstvu, da domači košarkarji nikakor niso uspeli zaustaviti 206 cm visokega gostujočega centra Pavla Djurkoviča, ki je v uvodnih desetih minutah natresel v domač obroč kar 12 točk. Rezultat po desetih minutah igre je bil 8:17 v korist Portoroža.

 

Druga četrtina pa je 170 ljubiteljem košarke, ki so se zbrali v Podčetrtku prinesla veliko nihanja v igri njihove ekipe. Najprej so v 15. minuti igre po košu kapetana Štahla prišli povsem blizu na -3 (19:22), toda nato je sledil 3 minutni mrk Podčetrtčanov, v katerem so gostje naredili delni izid 16:3 in odšli na nevarnih 22:38. V zadnji minuti pred odmorom so se nato varovanci Dragšiča nekoliko zbrali in po koših Mačka, ter Abramoviča prišli na -11.

 

V drugem polčasu pa kakor, da sta na igrišče stopili dve povsem drugi ekipi. Napotki trenerja ob polčasu in sprememba sistema obrambe, ki se je menjevala iz conske na osebno s podvajanjem na visokih gostujočih igralcih je poleg boljše igre v napadu prinesla zmagovito kombinacijo. Domači igralci so v pičlih treh minutah naredili delni izid 15:2 in se na krilih prebujenih navijačev vrnili v igro. Nato je sledil del srečanja, ki je bil sila izenačen, v katerem pa so gostje vseskozi minimalno vodili. Svoje je dodal tudi sodniški par s sumljivimi odločitvami, ki je nekajkrat dodobra podžgal domačo publiko in sprožil plaz neodobravanj.

 

V zadnjih deset minut srečanja so tako domači krenili z zaostankom dveh točk (56:58). V naelektrenem ozračju je nato Maček v začetku četrtine dobil tehnično napako, ki pa je nekako motivirala domače igralce, ki so v obrambi začeli še bolj garati za vsako žogo. Tri minute pred koncem tekme je po trojki Abramoviča sledilo tudi prvo izenačenje na 74:74. Obe ekipi sta nato zapravili nekaj napadov, minuto in pol pred koncem srečanja pa je kot strela z jasnega v polprotinapadu priletela trojka Globovnika, ki je prelomila srečanje. Gostje so nato v zaključku še slabo izvajali proste mete (skupaj so jih zgrešili kar 13), domači pa ob bučnem navijanju kar leteli po igrišču in zaključili tekmo z rezultatom 84:74.

 

Najboljši strelec domačih je bil ponovno Abramovič s 23 točkami, ki v letošnji sezoni kaže izjemno formo in je s povprečno 17,7 točkami na tekmo na četrtem mestu strelcev 2.SKL. Kljub temu, da je rezultat odraz dobre igre celotne ekipe, je potrebno izpostaviti tudi igro Pungartnika in kapetana Štahla, ki sta kot ena izmed najbolj izkušenih v ekipi znala zadeti v pravem trenutku. Pri gostih je izstopal že prej omenjeni Djurkovič, ki se je ustavil pri 28 točkah.

 

kk-podcetrtek_1.JPG
kk-podcetrtek_2.JPG
kk-podcetrtek_3.JPG

kk-podcetrtek_4.JPG
kk-podcetrtek_5.JPG
kk-podcetrtek_6.JPG

kk-podcetrtek_7.JPG
kk-podcetrtek_8.JPG
kk-podcetrtek_10.JPG