Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 






Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

 



 

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 12. krog

10.12.2011 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 160

Terme Olimia : Elektro Gorenjska
71 - 75 (19-16 12-16 24-18 16-25)

Strelci KK Podčetrtek:
Pungartnik 19, Trupaj 18, Abramovič 9, Globovnik 8, Maček 7, Teržan 4, Hunski 3, Brčina 2, Gobec 1, Štahl, Razboršek, Hrovat



Naši košarkarji so na sobotni domači ligaški tekmi 12. kroga izgubili proti gostom iz Kranja, kljub dejstvu, da je ekipa Elektro Gorenjske prodaje vodila na celotnem srečanju vsega 6 minut. Svoj krst na klopi Podčetrtka je, žal neuspešno, doživel novi trener članske ekipe Franc Rozman. Ta je še do nedavnega vodil tretjeligaša Posavje Krško, po odhodu Dragšiča pa prevzel krmilo Podčetrtčanov.

 

Uvodna četrtina srečanja je bila izenačena, saj sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu, nobena pa ni imela višje prednosti od treh točk. Trojka ob koncu četrtine, ta večer razpoloženega Pungartnika, pa je našim igralcem prinesla vodstvo za 3 točke (19:16). V nadaljevanju je bila situacija podobna, domača ekipa je bila večino časa v rahlem vodstvu, gostje pa se bili vseskozi na dosegljivem zaostanku. Ob zaključku četrtine so gostje izkoristili nekaj izgubljenih žog in neuspešnih napadov domačih, sami pa uspešno zaključevali iz protinapadov in odšli na odmor z minimalno prednostjo 31:32. Po glavnem odmoru so belo-modri odločno začeli in na krilih razigranega Trupaja izkoriščali slabši igralski kader gostov pod obročem. Prednost je hitro narasla na +10, kar je bila tudi najvišja prednost Podčetrtčanov na tekmi. Toda Gorenjci se niso predali in se pred zadnjo četrtino še enkrat vrnili na dosegljivih 55:50. To prednost so varovanci Rozmana držali vse do 37. minute, ko so gostje s trojko izkušenega Jeršina (17 točk) gostje povedli 68:69. To je bil tudi začetek konca naših košarkarjev, ki so nato bili nezbrani v napadu in izgubljali žoge, gostje pa zanesljivo izvajali proste mete ter tekmo dokončno obrnili v svojo korist.

 

Trener domačih Rozman je po srečanju za portal Slovenska košarka izjavil: "Tekma je bila borbena. Večji del le-te smo bili v manjši prednosti. Na žalost je zmanjkalo koncentracije v zadnjih 3 minutah, ko smo tudi izgubili 3 žoge. Kar je na koncu pripomoglo k temu, da so gostje preobrnili tekmo v svojo korist. Kljub temu bi pohvalil igralce za borbeno tekmo. Mi se moramo čim prej osredotočiti na naslednje srečanje in pozabiti ta poraz in se kaj iz tega naučiti. Naslednjo tekmo moramo v vsakem primeru dobiti."

Gostujoči trener Franci Podlipnik pa je povedal: "Čestitam fantom za zmago. Dejansko so bile tudi takrat, ko smo že izgubljali za 10 točk, naše glave še vedno bistre. To kar smo se dogovorili na zadnjih dveh time-outih smo tudi dejansko odigrali. Vedeli smo, da mora tudi ekipa Podčetrtka v zadnjem delu pasti. To smo čakali in na koncu se je to izkazalo za pravilno odločitev. Pohvalil bi vse svoje igralce. Vsi, ki so stopili na parket so dali svoj delež k zmagi. Pri domači ekipi pa bi pohvalil fenomenalnega Boštjana Trupaja. Lahko rečem, da me je navdušil s svojim pristopom. Če bi se vsi košarkarji, tako borili za svoj dres, kot se on, potem bi bile dvorane bistveno bolj polne."

 

Najboljši strelec pri domačih je bil Pungartnik, ki je dosegel 19 točk. 18 točk in 9 skokov pa je dodal Trupaj, toda njegova najboljša letošnja predstava je bila žal premalo, da bi točki ostali doma.

 

Ostaja grenak priokus, saj je bila gostujoča ekipa premagljiva, domači pa prav v ključnih trenutkih premalo zbrani. 

 

kk-podcetrtek1.JPG
kk-podcetrtek2.JPG

kk-podcetrtek3.JPG
kk-podcetrtek4.JPG