Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 21. krog

10.3.2012 - Športna dvorana Litija
Gledalcev 80

Litija : Terme Olimia
101 - 80 (21-16 20-19 36-19 24-26)

Strelci KK Podčetrtek:
Abramovič 23, Pungartnik 15, Hunski 12, Brčina 11, Maček 8, Trupaj 7, Gobec 2, Štahl 2, Globovnik, Debeljak, Razboršek, TeržanPred tekmo so glede na stanje na lestvici naši košarkarji odhajali v Litijo kot favoriti, toda z gostovanja so se vrnili sklonjenih glav, saj so jih Litijani, ki se krčevito borijo za obstanek, nadigrali in zasluženo premagali. Z ekipo Litije so varovanci Franca Rozmana imeli neporavnane račune še iz prvega dela prvenstva, ko so jih le ti premagali s košem v zadnji sekundi. Toda tudi povratna tekma ni prinesla boljšega izida. Obe ekipi sta bili v preteklem kolu poraženi, tako da je bila tekma pomembna tudi zato, da moštvo ne zapade v serijo slabih rezultatov. Domači so bolje začeli in hitro povedli 10:5, dve minuti pred koncem prve četrtine pa je na semaforju pisalo že 17:9. Podčetrtčani so se nato nekoliko zbrali in do konca četrtine zmanjšali zaostanek na 21:16. 

 

Tudi v drugi četrtini je bila Litija ves čas v vodstvu, vendar gostje iz Podčetrtka, pri katerih je bil zopet najboljši Robi Abramovič (23), niso popuščali, tako da je bila razlika ob koncu prvega polčasa le 6 točk v korist Litije.

 

V drugem polčasu je domača ekipa nadaljevala z učinkovito igro in v 26. minuti po dveh protinapadih, ki jih je zaključil Rok Gominšek povedla +13 (56:43). Tudi po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Rozman, igralci Podčetrtka niso znali odgovoriti na consko igro gostov, popolnoma pa se je razigral tudi najnevarnejši igralec Litije Klemen Panič (28), ki je zadeval iz vseh mogočih položajev. Ob nemoči na igrišču pa so se nato Podčetrtčani začeli preveč ukvarjati še s sodnikoma, ki prav tako kot Podčetrtčani nista imela svojega dne. Kapetan Boštjan Trupaj je ob izgubljenih dvobojih s Črtom Lipovškom najprej prejel nešportno osebno napako, po storjeni osebni napaki v napadu pa še tehnično napako. Tudi ko je bil zamenjan se ni umiril, zaradi protestov pa bila dosojena še tehnična napaka klopi Podčetrtka. Litijani so vse to spretno izkoristili, po seriji prostih metov je razlika hitro naraščala in ob koncu tretje četrtine znašala že 23 točk (77:54). Srečanje je bilo tako praktično odločeno, zadnja četrtina pa je bila le še formalnost.

 

Podčetrtška ekipa je zadnjih deset minut minimalno ublažila poraz, gostje pa so presegli stotico.

 

Franc Rozman je po tekmi za portal Slovenska košarka povedal: "Tekmo smo nekako začeli, tako kot smo se okvirno dogovorili v garderobi. Prvi polčas smo še parirali Litijanom in držali priključek, vendar je potem šlo vse narobe v 3. in 4. četrtini. Pristop ni bil tak, kot smo se dogovorili. Tako, da je zmaga Litije povsem zaslužena. Mi igramo po sistemu toplo-hladno. Tako, nam ne preostane nič drugega, kot, da vztrajamo, da na treningih popravljamo napake in do konca dosežemo še kakšno zmago. Na splošno količinsko manj treniramo, kot ostale ekipe. Tudi to se moramo slej kot prej poznati. Sojenja ne bi komentiral, ker sem prepričan, da ti sodniki težko prinesejo zmago. Le-to si moramo priboriti sami in če v 2. polčasu prejmeš 60 točk, potem mislim, da je tukaj vse jasno, kako se je igrala obramba. Na tem področju moramo izboljšati našo igro in potem bo tudi v napadu steklo. Čim prej moramo pozabiti zadnji 2 srečanji in se moramo pripraviti na naslednjo tekmo."

 

Podcetrtek-Litija.jpg
Podcetrtek-Litija1.jpg
Podcetrtek-Litija2.jpg