Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 23. krog

24.3.2012 - Športna dvorana Lucija
Gledalcev 70

Splošna Plovba Portorož : Terme Olimia
77 - 63 (24-14 16-20 17-12 20-17)

Strelci KK Podčetrtek:
Brčina 16, Abramovič 14, Maček 10, Teržan 10, Trupaj 7, Hunski 3, Gobec 2, Pungartnik 1, Globovnik, Štahl, Razboršek, HrovatV športni dvorani Lucija so Podčetrtčani gostovali pri ekipi Portoroža in izkupičku enajstih zmag v tej sezoni dodali dvanajsti poraz. Kljub dejstvu, da je domača ekipa vodila praktično vso srečanje so tudi igralci Podčetrtka imeli svoje možnosti za zmago, vendar so bili v ključnih trenutkih premalo zbrani in dve točke sta ostali na Primorskem.

 

Uvod v srečanje je pripadel Portorožu, ki si je do šeste minute, po delnem izidu 9:0 priigrali enajst točk naskoka (17:6). V nadaljevanju srečanja je ekipa Portoroža ohranjala to prednost vse do 17. minute, ko so se Podčetrtčani vendarle nekoliko zbrali in v treh minutah zadeli tri trojke (Abramovič, Trupaj, Hunski) ter se ob polčasu približali na šest točk zaostanka (40:34).

 

Domačini so ob koncu tretje četrtine zopet pobegnili na +12 (56:44), varovanci Franca Rozmana pa z delnim izidom 9:1 zopet ujeli priključek (57:53). Portorož se je očitno tudi zelo dobro pripravil za najnevarnejšega strelca Podčetrtka Robija Abramoviča, saj so mu z dobro obrambo in prevzemanjem preprečili, da se razigra. Podčetrtčani so bili nato ves čas za petami domačinom, v 36. minuti pa po polaganju ta večer zelo razpoloženega Draga Brčine (16) prišli na samo dve točki zaostanka 64:62. To pa je bilo na žalost tudi vse. Portorožani so prestavili v višjo predstavo in naredili delni izid 13:1 in rezultatsko zanesljivo slavili, čeprav temu na parketu ni bilo tako.

 

Velika dolžnika pri Podčetrtčanih sta bila Uroš Globovnik in Beno Pungartnik, ki nista imela svojega dne in sta dosegla skupno le eno točko, kar je seveda za tako pomembna igralca premalo. Tudi ostali niso uspeli zapolniti njunega deleža, povrhu vsega pa so igralci Podčetrtka bili zelo slabi v izvajanju prostih metov, saj so jih metali le 52% (15:29).

 

Pri gostih sta bila najbolj razpoložena David Moro z 21 točkami in Rok Perko, ki jih je dodal 17. Zanimivo je bilo tudi njuno izvajanje prostih metov, saj sta jih izvajala 100% (16/16). Vse to je tehtnico obrnilo na stran Portoroža, ki je tako roko na srce povsem zasluženo premagala ekipo Podčetrtka in jim vrnila za poraz v prvem delu lige.

 

Trener Podčetrtka Franc Rozman je po srečanju povedal: "Večino tekme smo bili v zaostanku. Potem smo se v 4. četrtini močno približali, in sicer na 2 točki zaostanka. V nadaljevanju nismo uspeli izkoristiti metov pod košem, hkrati pa smo slabo metali proste mete. Gostitelji so svoje priložnosti izkoristili in se zopet oddaljili od nas. Na koncu jih nismo več mogli presenetiti in uloviti. V nadaljevanju nas čakata še 2 močni tekmi. Mislim, da tudi zadnja domača tekma ne bo lahka. Še naprej se bo potrebno truditi za še kakšno zmago."  

clani-3.JPG
clani-1.JPG
clani-4.JPG