Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 26. krog

14.4.2012 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 150

Terme Olimia : Tinex Medvode
76 - 78 (22-20 25-22 16-14 13-22)

Strelci KK Podčetrtek:
Pungartnik 18, Abramovič 17, Globovnik 17, Maček 10, Trupaj 6, Brčina 4, Gobec 4, Hunski, Razboršek, Debeljak, HrovatV tekmi zadnjega kroga, za naše igralce premierno odigrane druge lige, so gledalci v športni dvorani Podčetrtek lahko videli še zadnjo letošnjo tekmo svoje ekipe. Kljub kontrolirani prednosti skozi vso tekmo so gostje iz Medvod s trojko ob zvoku sirene (kasneje se je na posnetku izkazalo, da koš ne bi smel biti priznan) slavili in dosegli svojo enajsto zmago, Podčetrtčanom pa zadali trinajsti poraz. Tekma načeloma ni imela nobenega rezultatskega pomena, je pa vsekakor sezono lepo končati zmago, kar je uspelo gostom, ki so bili z zmago nagrajeni za nepopustljivost do zadnjega zvoka sirene.

 

Uvodno četrtino so dobili naši košarkarji z rezultatom 22:20. V na oko ne preveč privlačni tekmi so Podčetrtčani tudi v drugi in tretji četrtini vseskozi narekovali ritem srečanja in v 28. minuti dosegli tudi najvišjo prednost na srečanju +11 (63:52). Še do 35. minute je bila vsa dvorana povsem mirna in v pričakovanju zmage, toda gostje so s trojkami Jeromna (16) in zadetimi prostimi meti Krejiča (6), minuto in pol pred koncem prevzeli vodstvo (72:75) ter popolnoma obrnili potek srečanja. Takrat je vajeti v roke vzel Beno Pungartnik in z dvema zaporednima košema ponovno popeljal Podčetrtčane v vodstvo (76:75). Sledila je izgubljena žoga gostujočih košarkarjev, Podčetrtčanom pa je 28 sekund pred koncem ostal napad za zmago. Žogo je vzel v svoje roke Abramovič, ki ji v zadnji sekundi napada neuspešno zaključil prodor, gostje pa so v preostalih štirih sekundah spravili žogo v napad, kjer je izkušeni Ernest Novak s trojko v zadnji sekundi utišal dvorano. Domači košarkarji so nekaj časa protestirali, da je bila sirena pred izmetom gostujočega košarkarja, toda sodnika sta bila neomajana pri svoji odločitvi in koš tudi priznala. Tekma je bila kakor vse ostale posneta, na kameri po tekmi pa se je dobro videlo, da so naši igralci imeli prav, saj se je igralni čas že iztekel preden je gostujoči košarkar naredil izmet, toda žal so tudi sodniške napake del košarkarske igre. K sreči tekma ni odločala o ničemer, zato tudi naša ekipa ni vložila protesta.

 

Najboljši strelec tekme je bil pri Podčetrtčanih Beno Pungartnik z 18 točkami, 17 pa sta jih dosegla Robi Abramovič in Uroš Globovnik.

 

Trener Franc Rozman je za portal Slovenska košarka o tekmi povedal naslednje: "V tekmo smo šli, tako kot smo se dogovorili - z željo da zmagamo. Že zaradi tega, ker je bila sezona uspešna in zadnja tekma pred domačim občinstvom. Na žalost smo bili na koncu razočarani, ker se je pač izteklo, tako kot se je. Mislim, da igralcem nimam kaj dosti za očitati. Na žalost smo imeli slabši met za 3 točke in pa nismo dobro izvajali prostih metov. V bistvu smo vodili skozi celotno srečanje in imeli prednost 11 točk, vendar smo to zapravili. Nismo dobro odigrali proti njihovi široki coni (2:3). Takrat nam ni stekel met, imeli smo tudi nekaj zgrešenih zicerjev. Na koncu se nam je to na žalost poznalo. Ekipa Medvod je vztrajno igrala do konca in ni popuščala. Na koncu so imeli met izza črte, ki ga je izvajal izkušeni igralec Ernest Novak. Pri tem metu je bil popolnoma sam in ga zadel. Sodniki so to trojko priznali, vendar se po video posnetku našega snemalca vidi, da so luči na tabli, ki označujejo konec napada, že gorele. Žoga še ni zapustila njegovih rok. Naš snemalec je opravil dobro delo, tako da ne vem kaj bo sedaj. Verjetno bomo pač sprejeli ta rezultat. Na koncu smo malce tudi sami krivi, da je do tega prišlo, vendar kljub vsemu smo sezono uspešno končali. Tako da mislim, da smo lahko vsi skupaj zadovoljni z upravo na čelu."

 

S tem je ekipa Podčetrtka uspešno zaključila svojo krstno sezono v 2. SKL in z uvrstitvijo na sredino lestvice upravičila povabilo v ligo. Po koncu tekme je klub pripravil tudi pogostitev za vse gledalce in igralce, ki so se upravičeno veselili pretekle sezone. Podčetrtčani so sezono končali na realnem 7. mestu, ligo Telemach so si priigrali igralci Grosuplja, izpad iz lige pa je doletel Litijo.
 

kk-podcetrtek_1.jpg
kk-podcetrtek_3.jpg
kk-podcetrtek_4.jpg