Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 7. krog

5.11.2011 - OŠ Polje
Gledalcev 30

Janče Prit : Terme Olimia
72 - 84 (9-26 18-23 17-13 28-22)

Strelci za KK Podčetrtek:
Pungartnik 18, Abramovič 17, Teržan 15, Hunski 13, Globovnik 10 (10 skokov), Maček 9 (9 podaj), Trupaj  2, Kolar , Gobec, Debeljak, Razboršek, HrovatPo slabi domači predstavi proti Braniku so naši košarkarji ponovno pokazali pravo igro in v gosteh nadigrali nemočne domačine. Čeprav je ekipa Janč v predhodnih šestih tekmah zabeležila ob petih porazih le eno zmago, bi le malokdo pred tekmo napovedal tako gladko zmago Podčetrtčanov na gostujočem terenu. Domači trener Brodnik je sicer prvič letos lahko računal na usluge Matica Sirnika, medtem ko Dragšič že nekaj časa ne more računati na poškodovanega Štahla, pa tudi Trupaj ni bil povsem nared za sobotno srečanje.

 

Toda že uvodnih nekaj minut je napovedovalo, da je to večer gostov, saj je semafor po šestih minutah igre kazal 2:15 za Podčetrtčane. Začetna petorka Globovnik, Pungartnik, Abramovič, Maček in Teržan je odigrala skoraj brezhibno uvodno četrtino in si že po desetih minutah igre priigrala prednost +16 (9:25). Ekipa iz kozjanskega pa tudi po premoru nadaljevala s podobnim tempom in si iz minute v minuto nabirala prednost. Stekel je tudi met iz razdalje, ki je bil na zadnji domači tekmi eden izmed glavnih krivcev za poraz proti Braniku. V 17. minuti tekme je bila po zabijanju razpoloženega Janoša Hunskega dosežena najvišja prednost varovancev Dragšiča in sicer + 28 (20:48). Kljub dejstvu, da je košarka zelo nepredvidljiv šport pa je to prednost, ki se izjemno redko spušča iz rok, še posebej ob dejstvu, da je bila večina naših igralcev, ki je stopila na parket razpoložena.

 

Prvič v sezoni je pet igralcev preseglo mejo desetih točk. Ob tolikšnem številu razigranih igralcev je seveda tudi ekipi lažje. Po glavnem odmoru je tempo s strani Podčetrtka nekoliko padel, toda kljub vsemu je bila prednost vseskozi okoli dvajsetih točk. Šele v sami končnici tekme je ekipa Janč prebila to mejo in se nekoliko približala, ter ob koncu tekme ublažila poraz na sprejemljivih 72:84. Zmaga je vsekakor zasluga večjega števila razpoloženih igralcev, ki jih je imel na voljo gostujoči trener.

 

Pri domačih sta še največ pokazala povratnik Sirnik (25) in Mlakar (16), ki pa sta bila premalo za kaj več kot dostojen upor. Pri naših igralcih je največ točk dosegel Pungartnik (18), najboljši strelec ekipe v dosedanjem delu tekmovanja Abramovič pa jih je dodal 17. Omeniti velja tudi dobro igro Hunskega, ki je ob 100% metu iz igre (5/5 za 2, 1/1 za 3) dosegel 13 točk in temu dodal še 7 skokov.