Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 17. krog

2.2.2013 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 170

Terme Olimia : Splošna plovba Portorož
60 - 76 (18-20 13-21 13-17 16-18)

Strelci KK Podčetrtek:
Spešič 20 (11 skokov), Maček 19, Memčič 15, Teržan 4, Pešič 2, Globovnik, Gobec, Plavčak, Kos, Kolar, Švigelj, Tabak

 

Gostovanje Portoroža v Podčetrtku je bil, glede na stanje na lestvici, derbi kroga v katerem pa so novi dve točki osvojili Primorci, ki so tako še korak bližje želeni uvrstitvi v 1.SKL. Pred tekmo je imel naš trener Tihomir Tabak zaradi bolezni igralcev kar nekaj težav s sestavo ekipe. Na koncu so bili v kadru za tekmo vsi razen Beno Pungartnik, ki letos nima sreče z zdravjem. Na tribunah športne dvorane v Podčetrtku se je, derbiju primerno, zbralo lepo število gledalcev, goste pa je bučno vzpodbujala njihova navijaška skupina.

 

Uvod v srečanje je bil izenačen, Primorci pa se lahko samo Sašu Ožboltu zahvalijo, da so vseskozi držali minimalno vodstvo. Nekdanji kapetan Uniona Olimpije, ki je v sredini letošnje sezone okrepil svoj matični klub, je bil praktično nezaustavljiv, saj je že v šesti minuti igre imel v svoji statistiki 15 točk in sam vlekel voz Portorožanov.

 

Če je bil rezultat po prvi četrtini še dokaj izenačen (18:20), pa je v nadaljevanju ekipa iz Portoroža pritisnila na plin in si že po treh minutah priigrala prednost devetih točk (21:30). Glavni krivec za to je bil ponovno Ožbolt, ki ga domača obramba ni in ni uspela zaustaviti, tako da je ob polčasu, ki je pripadel njegovi ekipi s 31:41, dosegel že 28 točk. Dejstvo je tudi, da je bil Ožbolt s strani sodnikov preveč zaščiten, saj je malo agresivnejša obramba nad njem bila takoj kaznovana z osebno napako, naša ekipa pa je ob tem izgubljala živce. Posledica tega sta bili tehnični napaki Roka Gobca (domnevno simuliranje osebne napake v napadu) in tehnična napaka klopi domače ekipe zaradi prigovarjanja po koncu igralnega časa prvega dela igre. V napadu našega moštva pa je bilo premalo razpoloženih igralcev, saj so koše dosegli le Spešič, Maček in Memčič, medtem ko je ostali del ekipe do polčasa dosegel le dve od enaintrideset točk.

 

Ko se je gostujoča obramba v drugem polčasu še bolj skoncentrirala na te tri igralce je bilo domači ekipi seveda še težje, vendar prednost zaradi solidne obrambe ni več tako izrazito naraščala.

 

Pred zadnjimi desetimi minutami so naši košarkarji zaostajali za 14 točk (44:58), ko pa je semafor v 35. minuti kazal 48:68 v korist gostov je bilo dvomov o zmagovalcu konec. Ob zaključku srečanja sta trenerja na obeh straneh ponudila možnost za igro mlajšim igralcem, naši pa so to izkoristili in nekoliko omilili poraz na končnih 60:76.

 

Zanimivo v končni statistiki je bilo to, da je točke doseglo le pet Podčetrtčanov, od tega so že prej omenjeni Spešič, Maček in Memčič, dosegli kar 54 od 60 točk. Pri gostih se je Ožbolt na koncu ustavil pri 32 točkah (met 4/6 za 2, 4/5 za 3 in 12/13 prosti meti), ob dejstvu da v zadnji četrtini sploh ni igral.

 

Najboljši strelec domače ekipe je bil zopet Igor Spešič (20 točk), ki je srečanje videl takole: "Glavni razlog za poraz je ta, da nam danes ponovno ni steklo v napadu. V obrambi smo odigrali zelo solidno, razigral se je le razpoloženi Ožbolt. Ne bom govoril o sodnikih, je pravilno med tekmo povedal soigralec Rok Gobec. Seveda sem razočaran zaradi poraza. Lepo je bilo igrati pred polnimi tribunami in upam, da bo še večkrat tako. Nenazadnje se naša ekipa trudi in upam, da to gledalci vidijo. Mi se bomo borili naprej in upam, da tudi zmagovali."

 

Trener gostov Konstantin Subotič pa je na vprašanje ali je njegovi ekipi bilo kaj lažje, ker so domači igrali brez Bena Pungartnika povedal: "Sigurno je bilo domačinom težje igrati brez Bena Pungartnika, ki svoji ekipi veliko pomeni. Mislim, da so njegovi soigralci nadomestili njegov učinek. Igor Spešič je zopet igral fenomenalno, Fuad Memčič je bil danes razpoložen, Andrej Maček pa je dokazal, da je motor Term Olimia. Tokrat smo bili mi boljši. Čestitam domačinom za fair in korektno igro. Danes smo si zaslužili to zmago. Verjeli smo, da lahko zmagamo in to smo tudi pokazali na parketu."