Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 18. krog

16.2.2013 - ŠD na Logu, Hrastnik

Hrastnik : Terme Olimia
89 - 94 (21-28 23-21 24-21 21-24)

Strelci KK Podčetrtek:
Memčič 28 (10 skokov), Maček 18, Spešič 13 (11 skokov), Pešič 10, Plavčak 8, Globovnik 6, Gobec 4, Teržan 4, Pungartnik 3, Kolar, Švigelj, Tabak

 

Gostovanje v Hrastniku je našim igralcem še enkrat več v letošnji sezoni prineslo nasmeh na obraze, saj so v tesni končnici ugnali Zasavce in dodali svojemu točkovnemu seštevku novi dve točki. Ekipa Hrastnika je kljub devetem mestu na lestvici v letošnji sezoni na domačem terenu zelo neugoden tekmec za vse ekipe in prav nobeno moštvo (razen Šenčurja) jih v letošnji sezoni na njihovem parketu ni nadigralo. Trener Tabak je po dolgem času zopet lahko računal prav na vse igralce, ki so v tekmo odločno krenili in iz minute v minuto počasi povečevali prednost.

 

Prva četrtina se je tako zaključila z rezultatom 21:28 v korist Podčetrtčanov, že takoj pa se je slutulo, da bo to večer Fuada Memčiča, ki je že v šesti minuti igre dosegel imel v svoji statistiki 10 točk.

 

V nadaljevanju so gostje iz Podčetrtka po košu razpoloženega kapetana Andreja Mačka najprej pobegnili na +13 (22:53), vendar so jih domačini v 21. minuti ujeli na 50:50. Ekipi sta nato do končnice bili vseskozi blizu, večino časa pa je prednost bila na strani naših igralcev, vendar nikoli višja od šestih točk.

 

Ko je v 37. minuti pri rezultatu 84:87 za Podčetrtek, razpoloženi Maček, dobil peto osebno in ko so gostje dve minute pred koncem izenačili na 89:89 je na sceno stopil Fuad Memčič. Najprej zadel za vodstvo 89:91, nato v obrambi pobral pomemben skok in v napadu še enkrat zadel in zabil žebelj v krsto Hrastničanov.

 

Najboljši strelec tekme je bil že prej omenjeni Memič z 28 točkami, katerim je dodal še 10 skokov.

 

Igor Spešič je po tekmi za portal Slovenska košarka povedal naslednje: "To je bila tekma brez obrambe. Tudi takšne tekme morajo priti na vrsto. Skozi celotno srečanje smo bili boljši nasprotnik, prav tako smo tudi kontrolirali njen potek. Lepo je, da se je Fuadu Memčiču končno odprlo v napadu. Zelo sem vesel njegove dobre predstave."

 

Razlog za zmago tiči tudi v dejstvu, da je naša ekipa dobila skok s 34:18 in imela zelo dober odstotek meta za dve točki (70%).