Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 23. krog

23.3.2013 - ŠD STŠ Koper
Gledalcev 40

UKK Koper : Terme Olimia
65- 90 (13-25 18-20 17-24 17-21)

Strelci KK Podčetrtek:
Spešič 19, Globovnik 16 (11 skokov), Memčič 14 (10 skokov), Pešič 11, Gobec 10, Maček 9, Švigelj 5, Tabak 4, Pungartnik 2, Teržan

 

Glede na to, da je Koper kot ena izmed redkih ekip v letošnji sezoni naše moštvo ugnala na njihovem parketu, je bilo seveda gostovanje na Primorskem zelo pomembno, saj si naši košarkarji nikakor niso smeli dovoliti poraza če so želeli ostati v igri za tretje mesto. Toda že na samem ogrevanju je bilo videti, da bo delo našega moštva nekoliko lažje od pričakovanj, saj so Koprčani v tekmo ponovno krenili brez treh njihovih najboljših igralcev Emanuela Richterja, Mihe Markiča (prvi strelec in skakalec 2.SKL) in Alena Proleta. Vsi trije so bili v prvem delu sezone glavni nosilci igre, zadnjih nekaj krogov pa ne igrajo, saj od kluba niso dobili izplačanih vseh obveznosti. Na drugi strani je Tihomir Tabak lahko računal na vse igralce razen Lenarta Plavčaka in Roka Kolarja.

 

Mlada ekipa Kopra se je dostojno upira nekje do četrte minute, ko je še zadnjič vodila na tekmi (7:6), nato pa so izkušnje in kvalitetnejša igralska zasedba našega moštva naredile svoje. Samo osem minut je bilo potrebnih in že je na semaforju pisalo 13:32.

 

Do konca polčasa je nato domača ekipa vendarle vzpostavila ravnotežje in nekoliko zmanjšala prednost, ki pa je bila še vedno +14 za naše (31:45).

 

V začetku drugega polčasa pa so naši košarkarji ponovno pritisnili na plin in v 23. minuti po košu Igorja Spešiča prednost ponovno dvignili na 35:54. V nadaljevanju tekme se je prednost vseskozi gibala okoli dvajset točk naskoka, trener Tabak pa je nato mirno končnico lahko izkoristil tudi za minutažo mladincev Žiga Šviglja (5 točk) in Tadej Tabaka (4 točke, 5 skokov), ki sta to tudi dobro izkoristila.

 

Zanesljiva zmaga je bila dosežena tudi zaradi dominacije Podčetrtka po košem, saj že samo razmerje skokov 20:49 pove veliko o tem. Zelo dobro predstavo je ponovno pokazal Uroš Globovnik, ki je dosege 16 točk in 11 skokov,  medtem ko je bil najboljši strelec za Podčetrtčane ponovno Igor Spešič z 19 točkami.

 

Komentar Uroša Globovnika po tekmi je bil za portal Slovenska košarka naslednji: "Zaradi poraza na prvi medsebojni tekmi smo se Koprčanom želeli oddolžiti za poraz in zato v tekmo štartali odločno in agresivno. Oslabljeni gostitelji skozi celotno srečanje niso uspeli držati koraka z nami in zmaga je bila več kot zaslužena. Tudi mladinca Tabak in Švigelj sta svoje minute na parketu dobro izkoristila. Vsi ostali pa smo maksimalno izkoristili vikend, ki smo ga že "tradicionalno" po končani tekmi preživeli na Primorskem, za kar se vsi igralci skupaj zahvaljujemo vodstvu kluba, ki nam je to omogočilo."

 

Poleg zmage je našim košarkarjem šlo na roko tudi to, da sta ekipi Radenske in Elektrto Gorenjske prodaje ponovno izgubili in imajo sedaj en poraz več od našega moštva. V naslednjem krogu bomo najverjetneje dobili vse odgovore, saj prihaja v Podčetrtek ekipa Elektro Gorenjske prodaje, medtem ko bo Redenska gostovala pri Lastovki. Derbi za tretje mesto bo v petek 29.3.2013 ob 19.00 v večnamenski dvorani Podčetrtek. Igralci in vodstvo kluba vabijo vse navijače, da se v čim večjem številu zberejo in pomagajo ekipi do nove zmage.