Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 26. krog

13.4.2013 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 80

Terme Olimia : Kolpa Črnomelj
79- 82 (21-19 13-15 22-22 13-13 + 10 - 13)

Strelci KK Podčetrtek:
Spešič 32, Pešič 13, Gobec 12, Globovnik 9, Pungartnik 6, Tabak 4, Plavčak 3, Švigelj, Šmid, Kolar

 

Zadnje srečanje v letošnji sezoni so naši košarkarji zaključili s porazom proti Kolpi iz Črnomlja, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele po podaljšku. Naši so v tekmo vstopili zelo oslabljeni, saj so zaradi poškodb manjkali Andrej Maček, Fuad Memčič in Matjaž Tržan. Tudi na drugi strani trener Kordič ni mogel računati na prekaljenega Aleša Kunca. Tekma praktično ni odločala o ničemer, saj so si Podčetrtčani že v prejšnjem kolu zagotovili tretje mesto, medtem ko gostje tudi z zmago niso segli višje od desetega mesta, ki so ga držali že pretekli krog. Kar nekaj trenerjev in funkcionarjev v klubih je v zadnjih krogih izpostavilo dejstvo, da je liga za večino ekip v krogih pred koncem popolnoma nezanimiva, saj tekme ne odločajo o ničemer več. To je bilo tudi podano odgovornim na KZS-ju, da čim prej spremenijo tekmovalni sistem in poskušajo zadržati ligo zanimivo vse do konca.

 

Čeprav ni bila v ospredju pomembnost tekme glede stanja na lestvici, pa sta si seveda obe ekipi želeli zaključiti sezono z zmago. Tekma je bila neverjetno izenačena, saj si nobena izmed ekip ni priigrala višje prednosti od šestih točk, kar je redkost v košarki.

 

Uvod v srečanje je bil nekoliko na strani naših košarkarjev, ki so vodili vse tja do enajste minute, ko so gostje prvič prevzeli vodstvo. Nato so varovanci Tihomirja Tabaka že v naslednjem napadu ponovno prevzeli vodstvo, v 18. minuti pa po uspešno izvedenih prostih metih Bena Pungartnika povedli s 34:28. To je bilo tudi najvišje vodstvo katere izmed ekip na tekmi.

 

Med polčasom so se publiki predstavili najmlajši košarkarji KK Podčetrtek, fantje in punce iz selekcije U8. V drugem delu je kakšnih sto gledalcev videlo nadaljevanje zgodbe iz prvega dela, kjer sta bili ekipi vseskozi blizu druga drugi. Posameznik, ki ga bi bilo vseeno potrebno izpostaviti je Igor Spešič, ki je 32 točkam dodal neverjetnih 23 skokov, kar ga je na koncu tudi popeljalo do titule najboljšega skakalca lige. Na drugi strani mu ni ostal dolžan Miha Ivanuša (26 točk), ki je najprej v končnici izsilil podaljšek, nato pa uspešno vodil svojo ekipo v podaljšku do zmage.

 

Igra naših igralcev je bila ta večer vredna kritike, še posebej ker je bila sezona visoko nad pričakovanji, zmaga nad Kolpo pa bi vnesla še več pozitivne energije in veselja ob zaključku sezone. Toda to je šport. Po tekmi je sledila pogostitev, v kateri so se navijačem pridružili tudi igralci, ki so ob trenerju in njegovem pomočniku, najbolj zaslužni za ta uspeh.

 

Največ energije na igrišču je zagotovo pokazal Igor Spešič, ki je o tekmi povedal naslednje: "Tekmo smo izgubili po lastni krivdi. Upam, da smo se kaj naučili iz tega poraza. Zares škoda, da je bilo že nekaj kol pred koncem vse odločeno. Posledično so bile zadnje tekme bolj prijateljske kot prvenstvene. Po tem porazu smo razočarani, saj smo želeli zmagati na zadnji prvenstveni tekmi. Kljub temu je bila letošnja sezona zelo uspešna, saj smo naredili najboljši rezultat v zgodovini podčetrtške košarke."

 

Sezona 2. SKL je tako zaključena. Prvak je zasluženo postal Portorož, Branik Maribor pa je brez zmage zanesljivo izpadel iz lige. Drugo sezono prihajajo v 2.SKL Plama Pur iz Ilirske Bistrice in Krka mladi. Med prvoligaši najslabše kaže LTH Casting Mercatorju, vendar pa je še do konca nekaj krogov, tako da še ni nič odločenega.

kk-podcetrtek_1.JPG
kk-podcetrtek_2.JPG
kk-podcetrtek_3.JPG

kk-podcetrtek_4.JPG
kk-podcetrtek_5.JPG