Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 2. krog

13.10.2012 - Športna dvorana Litija
Gledalcev 100

Litija : Terme Olimia
61 - 74 (28-14 7-20 12-19 14-21)

Strelci KK Podčetrtek:
Pungartnik 26, Spešič 15, Globovnik 12, Maček 10, Memčič 8, Pešič 3, Gobec, Plavčak, Teržan, Kolar, Švigelj, Tabak

 

Drugi krog in gostovanje v Litiji je našim košarkarjem, po uvodnem porazu proti Radenski, vrnil nasmeh na obraz, saj so v napetem in izenačenem srečanju po dobro odigrani končnici premagali domačine. Litija, ki je v prejšnji sezoni dosegla zadnje mesto v 2. SKL in kljub temu ostala v drugoligaški druščini, se je pred letošnjo sezono dodobra okrepila, saj so v njihove vrste prestopili trije igralci iz Hrastnika (Ovnik, Džombič in Tušek) in Lovro Hren iz Grosuplja. Za naše igralce je bila ta tekma priložnost, da popravijo vtis iz tekme prvega kroga.

 

Uvod v srečanje je vse prej kot nakazoval na zmago. Domači so v uvodnih desetih minutah dobesedno leteli po igrišču in zadevali iz vseh položajev, obramba naših pa je spominjala na tisto izpred tedna dni proti Radenski, ko so nasprotnikom dovolili preveč prostora za met. Semafor je po desetih minutah igre kazal 28:14 za domačine.

Tudi v naslednjih treh minutah igre se situacija na parketu ni spremenila in trener Tihomir Tabak je bil pri rezultatu 30:20 prisiljen vzeti minuto odmora. Ta premor velja za prelomni trenutek srečanja, saj je bila minuta dovolj, da trener in igralci strnejo vrste in pokažejo boljšo igro. Ekipa, ki je stopila nazaj na parket je najprej naredila delni izid 16:0 in pokazala požrtvovalno igro v obrambi, ki ni več dovoljevala gostom lahkih košev. Domačini so nato vseeno vzpostavili ravnotežje na igrišču in si do konca polčasa priigrali točko prednosti (35:34).

V drugem delu je kontrolo nad rezultatom počasi pričelo prevzemati naše moštvo. Večino tretje četrtine so vodili, v zadnjih deset minut srečanja pa so po koših razpoloženega Benota Pungartnika (26) in Igorja Spešiča (15) odšli z vodstvom 47:53. To vodstvo jih ni uspavalo, ampak je ekipa Podčetrtka na krilih Pungartnika (izsilil je 10 osebnih napak gostov in zadel 14/15 prostih metov) vodstvo samo še povečevala. Ko sta v 37. minuti srečanja zadela trojki Jernej Pešič in Igor Spešič za varnih 56:67 je bila tekma odločena. Naše moštvo je prednost do konca rutinirano zadržalo in se veselilo svoje prve zmage v sezoni.

 

Izpostaviti nekoga je v takšnem srečanju nehvaležno, toda Beno Pungartnik si po svoji predstavi vsekakor zasluži to. Tudi obramba je bila, če izvzamemo prvih deset minut srečanja, dovolj agresivna in ni dovoljevala lahkih košev. Žal jo je na tekmi skupil Rok Gobec, zato je pod vprašajem njegov nastop na naslednjih tekmah.

Trener Tabak je bil z zmago seveda zadovoljen, srečanje pa je za portal Slovenska košarka opisal z naslednjimi besedami: "V tekmo smo ponovno krenili, tako kot prejšnji teden proti Radenski - slabo in preveč mehko. Število prejetih točk (28) v prvi četrtini pove marsikaj. Po tej četrtini je ekipa pokazala pravi karakter, spremenili smo način obrambe in se do konca polčasa vrnili v igro. Bilo je le še vprašanje časa, kdaj bomo dokončno prelomili srečanje. Upam, da bodo sedaj igralci po prvi zmagi malce bolj sproščeni in da bodo lažje zadihali. Upam na še boljše predstave. Obramba je bila prava na preostalih 3 četrtinah."

Tudi ta večer odlični Igor Spešič pa je dodal: "Ponovno smo slabo pričeli tekmo in v prvi četrtini prejeli preveliko lahkih košev. Vendar pa se je sedaj pokazalo kakšna klapa smo in da v težkem trenutku znamo stopiti skupaj ter s trdo obrambo pokazali, da nismo od muh. Z obrambo pa je tudi steklo v napadu, tako da se že vsi veselimo novih tekem in izzivov."