Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 3. krog

19.10.2012 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 120

Terme Olimia : Branik Maribor
85 - 65 (25-17 23-16 21-22 16-10)

Strelci KK Podčetrtek:
Spešič 23, Memčič 17, Maček 13, Pešič 11, Globovnik 7, Pungartnik 5, Gobec 4, Plavčak 2, Kolar 2, Tabak 1, Teržan, Šmid

 

Petkov obračun v športni dvorani Podčetrtek je naši ekipi v tretji tekmi letošnje sezone prinesel drugo zaporedno zmago. Že pred srečanjem je bilo jasno, da bi bilo vse razen zanesljive zmage Podčetrtčanov presenečenje. Mariborska ekipe je pred letošnjo sezono dodobra oklestila svoj proračun in v ligo stopila z mlado ekipo, ki bo nabirala izkušnje in se borila za obstanek med drugoligaši. Domač trener Tihomir Tabak je lahko računal na vse igralce, saj je tudi Rok Gobec saniral poškodbo, ki jo je staknil prejšnji teden.

 

Tekmo so z uspešnim metom za tri točke odprli gostje. To pa je bilo tudi njihovo edino vodstvo na tekmi. Naša ekipa si je nato v prvih petih minutah nabrala deset točk prednosti (15:5) in jo do konca prve četrtine tudi ohranjala (25:14). Že v prvi četrtini smo lahko videli, da bo skok in igra pod obročem recept za zmago. Igor Spešič (23 točk, 15 skokov) in Fuad Memčič (17; met za dve 6/6, prosti meti 5/5) sta tudi v nadaljevanju tekme lepo koristila svojo višino in iznajdljivost pod obročem, tako da je prednost rastla iz minute v minuto.

 

Po trojki Jerneja Pešiča v 14. minuti (40:25) je bil gostujoči trener Mario Primorac prisiljen vzeti minuto odmora. Po odmoru je nizka petorka gostov zaigrala bolje in nekajkrat uspela znižati zaostanek pod deset točk, toda v zaključku polčasa so domači igralci po mini seriji 5:0 in košu Roka Gobca zopet pobegnili na + 15 (48:33).

 

V nadaljevanju srečanja so domači navijači pričakovali samo še povečanje vodstva, toda gostje se niso predali in v 26. minuti po trojki Luke Horvata prišli na -6 (60:54). Seveda je takoj sledila minuta odmora domačega stratega Tabaka, ki je svojim varovancem povedal nekaj krepkih, kar je očitno zaleglo. Do konca četrtine so naši košarkarji najprej pobegnili na +14 (69:55), v zadnjih desetih minutah pa povsem kontrolirali potek srečanja in tekmo zaključili z zanesljivo zmago.

 

Domači strateg Tabak je tekmo za portal Slovenska košarka opisal z naslednjimi besedami: "Veliko je stvari, ki jih je potrebno popraviti. Zadovoljen sem z zmago in da smo osvojili nov par točk. Popraviti moramo nekaj stvari v napadu, ter tudi v obrambi. Ekipa je v primerjavi z lansko sezono spremenjena in potrebuje še nekaj časa. Mislim, da so najbolj naporne takšne tekme, ko pričakuješ zmago z visoko razliko. Tekmo smo kontrolirali vseh 40 minut in zmagali povsem zasluženo."

 

kk-podcetrtek_1.JPG
kk-podcetrtek_2.JPG
kk-podcetrtek_3.JPG

kk-podcetrtek_4.JPG
kk-podcetrtek_5.JPG
kk-podcetrtek_6.JPG

kk-podcetrtek_7.JPG
kk-podcetrtek_8.JPG
kk-podcetrtek_4.JPG