Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 4. krog

27.10.2012 - Športna dvorana Lucija
Gledalcev 350

Splošna plovba Portorož : Terme Olimia
82 - 57 (20-10 22-11 25-10 15-26)

Strelci KK Podčetrtek:
Maček 17, Spešič 10, Memčič 10, Pungartnik 7, Teržan 6, Pešič 5, Plavčak 2, Globovnik, Gobec, Kolar, Švigelj, Tabak

 

 

V športni dvorani Lucija je bila atmosfera pred tekmo takšna, kot bi si jo želel vsak klub. Okoli 350 gledalcev je bučno pozdravilo svoje igralce, še posebej močan aplavz pa je prejel povratnik v moštvo Portoroža Sašo Ožbolt, ki je pred to tekmo podpisal pogodbo s svojim matičnim klubom z možnostjo prekinitve ob ugodni ponudbi s tujine. Tudi naši igralci so v srečanje odšli z veliko željo po zmagi, ampak je nažalost ostalo samo pri tem.

 

V uvodnih minutah srečanja so varovanci Tihomirja Tabaka še držali priključek z domačimi, po trojki Andreja Mačka povedli s 8:10, vendar je bilo to žal tudi edino vodstvo našega moštva. Domači so nato do konca četrtine z izjemno agresivno obrambo in uspešnimi meti iz igre naredili delni izid 12:0 in si tako po prvih desetih minutah igre priigrali +10 (20:10).

 

Tudi nadaljevanje ni prineslo spremembe v razmerju moči na parketu. Igralci Portoroža so v svojih vrstah imeli kar nekaj razpoloženih posameznikov in prikazali igro s katero lahko povsem realno konkurirajo za sam vrh lige.

 

Rezultat ob polčasu pa je bil 42:21. Kljub besedam vzpodbude ob polčasu pa je nadaljevanje prineslo pravo malo rezltatsko katastrofo, saj so domači v 34. minuti srečanja povedli s +40 (78:38). Trener Tabak v svojih vrstah razen kapetana Mačka ni imel igralca, ki bi potegnil voz naprej. K slabi predstavi Podčetrtčanov je seveda vplivalo tudi dejstvo, da se je v tretji četrtini poškodoval Igor Spešič, ki je v dosedanjih tekmah prispeval največ točk.

 

Do konca tekme so domači le nekoliko popustili, naši pa nekoliko omilili poraz na končnih 82:57. Seveda poraz sam po sebi ni sporen, saj je Portorož bil favorit, toda Podčetrtčani so tokrat pokazali nekaj manj kot so sposobni, predvsem to velja za napad.

 

Trener Tabak pa je srečanje za portal Slovenska košarka opisal takole: "Pričakoval sem večji odpor oz. da bomo drago prodali svojo kožo. Uvod tekme je bil v redu, nadaljevanje le-te pa pod vsako kritiko. Nismo uspeli dominirati prav v nobenem košarkarskem elementu. Imeli smo slabo realizacijo v napadu, slab tok žoge...Ni nam uspelo srečanja preobrniti v našo korist in vse skupaj je šlo navzdol. Nobeden od mojih igralcev ni igral po svojih zmožnostih. Portorožu čestitam za dobro predstavo in dober ambient. Mi moramo določene stvari razčistiti in to popraviti že na naslednji tekmi. Liga je sicer še dolga. Gremo naprej."

 

Najboljši strelec v vrstah našega moštva je bil kapetan Andrej Maček, ki je v 39 minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegel 17 točk. Pri gostih je bil najuspešnejši v tem elementu Aljoša Remus s 16 točkami, Sašo Ožbolt, ki je bil pred tekmo in po njej najbolj na udaru medijev, pa je v prvem nastopu zbral 8 točk, 5 skokov in 3 podaje.

kk-podcetrtek_1.JPG
kk-podcetrtek_2.JPG
kk-podcetrtek_7.JPG