Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 5. krog

3.11.2012 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 150

Terme Olimia : Hrastnik
68 - 62 (21-12 14-18 16-14 17-18)

Strelci KK Podčetrtek:
Pungartnik 23, Spešič 17, Memčič 14, Maček 9, Pešič 3, Globovnik, Plavčak, Teržan, Kolar, Šmid, Švigelj, Tabak

 

Po porazu v Portorožu so naši košarkarji hitro popravili vtis in z domačo zmago proti Hrastniku slavili še tretjič v letošnji sezoni. Vloga favorita je bila pred tekmo na strani naše ekipe, vendar se je ta za zmago morala veliko bolj potruditi, kot je bilo pričakovano. Ekipa Hrastnika je pred sezono dodobra prevetrila ekipo, nekateri nosilci igre iz lanske sezone so odšli, prišla pa sta izkušeni Miha Čmer iz Nazarja in Dean Šipura iz Konjic. Domači trener Tihomir Tabak tokrat ni imel na voljo poškodovanega Roka Gobca, ki si je v prejšnjem tednu zvil gleženj, medtem ko je Beno Pungartnik po težavah z boleznijo vendarle bil trenerju na voljo.

 

V dvorani se je tokrat zbralo lepo število gledalcev, ki je videlo odličen uvod naših fantov v srečanje, saj so po treh minutah igre vodili že z 9:0, minuto kasneje pa je bilo 13:2. Gostje so se nato približali na 14:11, toda sledila je delni rezultat 7:1, tako da je domača ekipa po prvih desetih minutah igre vodila s 21:12.

 

V nadaljevanju srečanja so se v 18. minuti Hrastničani znova približali našim, tokrat le na točko zaostanka (29:28), vendar sta Andrej Maček in Uroš Globovnik v sami končnici polčasa s koši poskrbela za nekoliko višjo prednost (35:30).

 

V drugem delu smo videli pri naši ekipi veliko nihanja v igri, vendar je vseeno vseskozi držala vodstvo in kontrolirala potek srečanja. Zadnjo nevarno približanje gostov smo videli štiri minute pred koncem ko so Zasavci zopet prišli povsem blizu (57:58). Toda serija uspešno izvedenih prostih metov Benota Pungartnika in Fuada Memčiča (iz osmih poskusov, sta jih zadela vseh osem) je omogočila domači ekipi varen zaključek srečanja.

 

Pri naših, je podobno kot na tekmi proti Litiji, odločilno vlogo odigral Beno Pungartnik, ki je dosegel 23 točk in zadeval v trenutkih ko je bilo to najbolj pomembno. Pri gostih pa je bil najboljši strelec Dean Šipura z 18 točkami.

 

Trener domačih Tihomir Tabak z igro svojih varovancev ni bil najbolj zadovoljen, vendar zmagi se ne gleda v zobe: "Tekmo smo začeli tako kot smo se dogovorili, angažirano in agresivno, kar je privedlo, da smo hitro ustvarili razliko. Potem je prišlo do padca koncentracije in smo naredili preveč napak, kar je omogočilo gostom, da se vrnejo v tekmo. Drugi polčas smo spet odprli dosti boljše in smo uspeli uveljavit hitrejšo igro tako, da je razlika spet naraščala. V momentih, ko smo dovolili gostom, da so upočasnili igro je spet prihajalo da padca, vendar smo ves čas imeli tekmo pod kontrolo in smo jo rutinirano pripeljali do konca".

 

Kapetan Andrej Maček, ki drži dirigentsko palico na parketu, pa je dodal: »Mislim, da smo skozi celotno tekmo kontrolirali rezultat in na koncu zasluženo zmagali, čeprav bi lahko bila razlika tudi višja. V letošnji sezoni imamo v ekipi kar nekaj novih igralcev, kar se nam pozna v uigranosti, saj igramo preveč v valovih. Verjamem, da bomo te napake skozi treninge v nadaljevanju sezone popravili in iz tekme v tekmo igrali vse bolje

 

Zanimiva je bila tudi izjava gostujočega trenerja Vladimirja Rizmana, ki je povedal: "Čestital bi Podčetrtku za zmago, vzdušje v dvorani je bilo fantastično. Tudi v Hrastniku pričakujem tolikšno število gledalcev. Bistveno lažje je igrati, ko je dvorana bolj zapolnjena, kot takrat ko se sliši le škripanje copat. "

kk_podcetrtek_1.JPG
kk_podcetrtek_2.JPG
kk_podcetrtek_3.JPG

kk_podcetrtek_4.JPG
kk_podcetrtek_5.JPG