Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 8. krog

24.11.2012 - OŠ Venclja Perka
Gledalcev 70

Lastovka Domžale : Terme Olimia
43 - 62 (15-8 6-18 7-16 15-20)

Strelci KK Podčetrtek:
Spešič 17, Memčič 14 (12 skokov), Maček 13, Plavčak 9, Pešič 7, Globovnik 2, Gobec, Teržan, Kolar, Švigelj, Tabak

 

Tokratno gostovanje naših košarkarjev je bilo zopet proti tekmecu iz zgornje polovice lestvice, vendar so varovanci Tihomirja Tabaka pokazali izjemno čvrstost v obrambi in nasprotniku dovolili, da so dosegli le 43 točk, ter zasluženo zmagali.

 

Že po stari navadi so naši košarkarji začeli slabše in v prvih petih minutah tekme sploh niso dosegli koša. K sreči tudi gostje niso bili pretirano razpoloženi, tako da je semafor po petih minutah srečanja kazal rokometnih 4:0 za domače. Ekipi sta se do konca četrtine nato vendarle razigrali, bolje pa je po prvih desetih minutah kazalo gostom, ki so vodili 15:8.

 

V drugi četrtini pa je sledil preobrat. Letošnja velika okrepitev Lastovke, center Milan Klepo, je po zadetem košu in dodatnem prostem metu popeljal svojo ekipo v vodstvo 18:10. V naslednjih devetih minutah pa smo nato videli na parketu samo še eno ekipo. Podčetrtčani so zagospodarili ter si do polčasa, po delnem izidu 16:3, priigrali vodstvo 21:26. Zanimivost druge četrtine je bila tudi v tem, da je ekipa Lastovke dosegla le 6 točk, kar se v košarki dogaja redko.

 

Nadaljevanje pa je prineslo navijačem Podčetrtka, ki so tokrat spremljali ekipo tudi na gostovanju, novo veselje. Serija košev razpoloženih Igorja Spešiča, Fuada Memčiča in Andreja Mačka je prinesla iz minute v minuto večjo prednost. Gostje so v tretji četrtini zopet dosegli samo 7 točk, kar je bilo občutno premalo, da bi držali priključek z razpoloženimi Podčetrtčani. Prednost 28:44 je v zadnji četrtini samo še narastla (tudi čez dvajset točk), na koncu pa je bil rezultat 43:62. Visoka zmaga je bila vsekakor posledica dobre igre v obrambi in dejstvu, da so se naši igralci dobro pripravili na tri najnevarnejše gostujoče igralce (Klepo, Janža, Balažic) in omejili njihov učinek. Še posebej je bil zanimiv centrski obračun pod koši med nekdanjima soigralcema Milanom Klepotom in Fuadom Memčičem, točko več pa je dosegel najučinkovitejši gostujoči igralec Klepo. Ekipi tudi to pot ni mogel pomagati poškodovani Beno Pungartnik, njegovo odsotnost pa ostali igralci dobro nadomeščajo.

 

Najboljši strelec v majici Podčetrtčanov je bil še enkrat več Igor Spešič, ki dosegel 17 točk, o tekmi pa za portal Slovenska košarka povedal naslednje: "Če na tekmi prejmeš le 43 točk, pomeni, da obramba deluje super. Ne, nismo pričakovali, da bomo zmagali s takšno razliko, vendar pa smo ponovno delovali kot prava ekipa in zasluženo visoko zmagali. Zelo dobro smo se pripravili na nasprotnika in to je bil ključ do zmage. Lepo je bilo tudi videti, da nas navijači iz Podčetrtka spremljajo tudi na gostovanjih."