Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 9. krog

1.12.2012 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 100

Terme Olimia : Parklji
97- 64 (20-12 24-23 21-12 32-17)

Strelci KK Podčetrtek:
Spešič 25, Memčič 22, Maček 16, Pešič 7, Švigelj 5, Kolar 5, Tabak 5, Globovnik 4, Gobec 4, Plavčak 4, Teržan

 

Naša ekipa je v soboto, v svoji dvorani, gostila moštvo Parkljev iz Ljubljane in jih porazila s 33 točkami razlike. To je za varovance Tihomirja Tabaka peta zmaga v seriji, ki jih je utrdila na drugem mestu prvenstvene lestvice. Parklji so še v lanski sezoni igrali v prvi ligi, vendar so ob izpadu v ligo nižje nosilci igre iz lanske sezone odšli, kar se pozna tudi na njihovih rezultatih v letošnjem prvem delu sezone. Dodana vrednost tekme je bila tudi dobra predstava vseh mlajših igralcev domače ekipe, ki so stopili na parket in odlično izkoristili priložnost za dokazovanje.

 

Gledalci so lahko že v uvodnih minutah videli, kakšno bo razmerje moči na parketu. Domačini so v 3. minuti vodili s 10:2, gostje so se nato približali na 12:9, toda sledila je nova serija v kateri so Podčetrtčani pobegnili na 30:17.

 

Do konca polčasa so se gostje spet nekoliko približali na -9, po odmoru pa dodali še nekaj hitrih košev in rezultat je bil še zadnjič na tekmi nekoliko zbližan (50:44).

 

Nato pa smo na parketu videli popolno prevlado ene ekipe. Homogenost moštva v obrambi in odlični trio Memčič, Spešič in Maček so potegnili voz naprej in si pred zadnjimi desetimi minutami priigrali prednost 65:47.

 

V zadnjem delu igre pa so Podčetrtčani še nekoliko pritisnili na plin in s trojkami mladih Tabaka, Šviglja in Kolarja zamrznili Parklje na -33.

 

Eden od odločilnih dejavnikov za zmago je bil tudi skok, ki so ga domači dobili s 42:18, ter dober odstotek meta za dve točki (30/45 - 67%).

Najboljši strelec Podčetrtčanov je bil tudi tokrat nezaustavljivi Igor Spešič, ki je dosegel 25 točk in 13 skokov, tekmo pa je za portal Slovenska košarka opisal takole: "Na ekipo iz Ljubljane smo se pripravili kot na vsako ekipo. Vedeli smo, da niso naivna ekipa in, da se do konca ne bodo predali. Tekmo smo začeli agresivno in gosti se niso predali. Ampak naš trud in želja po zmagi pred domačim občinstvom je prevladala in ponovno smo zmagali, in sicer že 5-ič zapored."