Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

ČLANI: 2 SKL, 22. krog

Derbi, na kateri so tehnične napake padale kot po tekočem traku.

25.4.2015 - Hala Komunalnega centra
Gledalcev: 150

Vzajemci Lastovka : KK Terme Olimia Podčetrtek
85 - 76 (25-17 13-17 31-12 16-30)

Uvodne minute so bile izenačene in odprte, ob koncu prve četrtine so se Domžalčani prvič odlepili od tekmecev (25:17).

 

V 12 minuti se je po košu Igorja Spešiča (25:25) vse začelo znova. V 13. minuti pa je Terme Olimia povedla (27:25), a le za trenutek. Izbranci Dejana Gašparina so kmalu znova prevzeli glavno vlogo na igrišču s serijo 10:0 spet lažji dihali (35:27). Podčetrtčani so do konca prvega polčasa prepolovili zaostanek (34:38).

 

V tretji četrtini se je Vzajemci Lastovka z gosti poigrala kot mačka z mišjo. Domžalska zasedba je do ogromne prednoti (69:43) prišlo malce tudi po zaslugi tehničnih napak in dveh izključitev, ki jih je prejela Terme Olimia.

 

Visok zaostanek pa varovancev Borisa Zrinskega ni vrgel iz tira. V zadnjem delu igre so bili prav slednji gospodarji na parketu in topili razliko. Kljub trudu pa igralci v modrih dresih epskega preobrata niso zmogli narediti. V zadnji četrtini sta voz v napadu vlekla Jure Štruc in Adin Kavgić, ki sta bila tudi najboljša strelca pri gostih.

 

Ekipi Vzajemcev Lastovke in Term Olimia bosta v drugi del prvenstva (dodatne kvalifikacije za Ligo Telemach) nesli po tri točke. Podčetrtčani so na prvi medsebojni tekmi zmagali z višjo razliko (97:86) kot Domžalčani na povratnem srečanju, zato je v taboru Lastovke razumljivo nekaj grenkega priokusa.

 

Na srečanju v Domžalah sta bila izključena igralca podčetrtške ekipe Rene Žvan (zaradi dveh tehničnih napak) in Boštjan Trupaj (najprej nešportna napaka, potem pa je sledila izključitev), poleg tega so, kot že rečeno, padle tudi tehnične napake. Po eno tehnično napako so prejeli Edin Alispahić (KK Vzajemci Lastovka), Igor Spešič, Jernej Pešič, Rene Žvan (vsi trije KK Terme Olimia), trener Podčetrtka Boris Zrinski pa si je prislužil dve tehnični napaki. Sodila sta Blaž Zupančič (Ljubljana) in Matevž Germadnik (Celje).

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>