Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

Deveti košarkarski kamp v Podčetrtku najbolje obiskan do sedaj

Kot nekakšen uvod v novo košarkarsko sezono mlajših kategorij in popestritev počitniškega časa otrok je košarkarski klub Podčetrtek, med 16.8. in 20.8., organiziral petdnevni košarkarski kamp za mlade košarkarje in košarkarice stare od 7 do 14 let.

Letošnji kamp je bil osredotočen predvsem na najmlajše člane kluba, ki obiskujejo treninge kategorije U9, U11 in U13, nekaj fantov pa je bilo tudi starejših.

Udeležencev je bilo 36, razdeljeni pa so bili v tri skupine, glede na starost in košarkarsko znanje.

 

Treningi so potekali v večnamenski dvorani Podčetrtek in sicer dvakrat dnevno.

Prvi dan je po uvodnem pozdravu vseh udeležencev in seznanitvi njihovih staršev s potekom kampa, sledil trening, ki je bil namenjen osvežitvi košarkarskega znanja.

Drugi dan je bil najprej na vrsti dopoldanski trening v telovadnici OŠ Podčetrtek, nato pa so se vsi udeleženci odpravili na kopanje v termalni park Aqualuna, kjer so se košarkarji spoznali z ostalimi soigralci in trenerji tudi v nekoliko drugačnem okolju. Po koncu kopanja je zopet sledil popoldanski trening, ta pa je bil za nekatere, zaradi utrujenosti, nekoliko naporen.

Tretji dan so udeleženci imeli dopoldanski trening, po kosilu in ogledu filma, pa je sledil še popoldanski trening.

Četrti dan je bil podoben drugemu, saj je bil najprej izveden dopoldanski trening, nato pa so se vsi udeleženci odpravili v Aqualuno. Po koncu je sledil še popoldanski trening, ki je bil namenjen izpopolnjevanju tehnike.

Zadnji dan so se mladi košarkarji po dopoldanski vadbi odpravili v športni park Imeno. Tam je udeležence kampa po kosilu obiskal naš članski igralec Nejc Strnad. Nejc je mladim nadobudnežem predstavil svojo pot profesionalnega košarkarja, na koncu pa je bil izzvan, da pokaže svoje znanje pri metu za tri točke in se skupaj z vsemi mladimi košarkarji pomeri v igri »knock out«. V popoldanskem času so bile odigrane zaključne tekme v igri 1:1 in v metanju prostih metov, odigrana pa je bila tudi »all stars« tekma.

 

Treningi so potekali pod vodstvom klubskih trenerjev mlajših kategorij Benjamina Lipnika, Žiga Šviglja, Benjamina Pungartnika in Boštjana Šelekarja. Pri najmlajših je bila vadba predvsem tehnične narave, medtem ko je starejša skupina izvajala na treningih tudi taktične elemente košarkarske igre.

Ob zaključku kampa so se organizatorji zahvalili otrokom za udeležbo. Svoj del zahvale so dobili tudi starši, ki so otroke pridno vozili vsak dan na treninge, ter jih vzpodbujali pri njihovem ukvarjanju s košarko.

Za MVP (najkoristnejšega igralca) kampa je bil s strani trenerjev izbran Andraž Švigelj, ki je s svojim pristopom na treningu, trudu in znanjem lahko za vzor vsem svojim kolegom. V klubu so ob koncu zatrdili, da je kamp odlična promocija košarke za mlade, ter dopolnilo njihovega počitniškega prostega časa, tako da bo tudi v prihodnje kamp stalnica v njihovem letnem programu.

 

01.JPG
02.JPG
03.JPG

05.JPG
04.JPG

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>