Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

Izjava KK Podčetrtek ob koncu 2. skl

Stanje v slovenski košarki že dolgo ni več to, kar bi moralo biti, vse slabosti pa najbolj občutimo klubi! Drugoligaški klubi že dolgo opozarjamo na nujno potrebno spremembo tekmovalnega sistema, ki po trenutnih smernicah prvaku ne omogoča napredovanja v ligo višje, ampak ga pošlje v dodatno ligo.

 

KK Terme Olimia Podčetrtek si je pokal za prvaka 2. SKL skozi sezono pošteno prigaral, vendar pa ob tem ne moremo prezreti zelo grenkega priokusa, ki ga ta pokal prinaša. To je vsekakor letošnji tekmovalni sistem, ki prvaku ne omogoča prestopa v ligo višje.
Sezona, ki je za nami, je že pred pričetkom tekmovanja postregla s težavami na področju sodniške organizacije, kar je povzročilo zakasnitev tekmovanj pri mlajših selekcijah kot tudi pri članih. Kljub temu, da se je v prvi fazi zdelo, da so se težave začasno rešile, so se le premostile, odločitve KZS-ja o tem, kdo bo sodil slovenska ligaška tekmovanja in kdo ne, pa so pripeljale do tega, da smo bili vsi skupaj nad storitvijo, ki jo drago plačamo, resnično razočarani.

 

Ob koncu sezone naj izpostavimo le to, da ob vseh drago plačanih storitvah od Košarkarske zveze Slovenija zahtevamo, da se resnično poglobi v trenutni tekmovalni sistem, ki prinaša same slabosti. Od tega, da prvouvrščena ekipa ni nagrajena s prehodom v višjo ligo, ampak je kaznovana z dodatno ligo, ki je med sodelujočimi povsem neenakopravna, poleg tega povzroči dodatne stroške, končni izid pa je bil znan že pred začetkom igranja drugega dela tekmovanja, do nezanimivosti tekmovanja, po vrhu vsega pa smo deležni še mačehovskega odnosa uradnih oseb, ne glede na institucijo.

 

Z vsem spoštovanjem do g. Kosija, ki je prišel pokal predat, a vendar pričakovali smo, da bomo pokal za prvaka druge lige prejeli iz rok enega izmed tistih, ki se ob uspehih postavljajo pred slovensko košarko, vendar toliko, kolikor je ocenjena vrednost druge lige, smo vredni tudi klubi in naši rezultati.

 

Z razočaranjem in slabo voljo prevzemamo pokal, ki nima nobene vrednosti, ampak je le še eden od opomnikov, da se je resnično stanje v slovenski košarki skrilo za evropskim zlatim bliščem, ki pa se je kmalu po izjemnem dosežku, za katerega so zaslužni zgolj reprezentanti s strokovnim vodstvom, razblinilo in dokazalo, da žal hodimo po poti, ki nas vodi v propad.
Zato KZS ne razmišljajte zgolj o polnjenju lastne blagajne in o svojih interesih, ampak začnite razmišljati, kako boste rešili slovensko košarko in kako boste zastopali interese nas, klubov, zaradi katerih sploh delujete.

 

Mi smo na igrišču svoje naredili. Kljub nekorektnemu sistemu, smo ligo korektno odigrali in postali prvaki 2. lige, sedaj pa so na vrsti poteze KZS-ja o smiselnih spremembah tekmovalnega sistema!«

 

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>