Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

Košarkarska sezona zaključena

ni prvaka, prav tako nihče ne izpade

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je konec minulega tedna sprejel pričakovan sklep, da se s petkom, 20. marcem 2020, zaključijo vsa tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije v tekmovalni sezoni 2019/2020. Kot glavni razlog za dokončen zaključek tekmovalne sezone je bila navedena vse težja situacija z epidemijo v Sloveniji in predvsem dejstvo, da ni znano, kdaj se bo situacija zaključila in kdaj bi lahko klubi ponovno poskrbeli za vadbo ekip. Za ligo Nova KBM je bil sprejet sklep, da se vrstnega reda ne določi. S tem se bo letošnja sezona zaključila brez prvaka, hkrati pa je tekmovalna komisija potrdila, da v letošnji sezoni ne izpade nobeno moštvo. Vse skupaj je bilo sprejeto v takšni obliki predvsem zaradi dejstva, ker Cedevita Olimpija ni igrala rednega dela sezone in v teh okoliščinah ni mogoče določiti končnega vrstnega reda. Najbolj odprtih rok so ta sklep seveda sprejeli v Podčetrtškem klubu, ki bo imel s tem pravico nastopa med prvoligaši tudi v prihodnji sezoni, v kolikor se bodo seveda vodilni odločili za to. Sicer je pot do naslednje sezone še dolga in je pred nami vsemi najprej na vrsti bitka z nevidnim nasprotnikom, ki je prekinila domala skoraj vsa športna tekmovanja po svetu. Klub iz Obsotelja so igralci, kmalu po prekinitvi sezone, že zapustili in se vrnili domov, enako pa so storili že tudi vsi ostali klubi v ligi. Za naslednjo sezono je tudi jasno, da se prvi ligi, kot enajsta ekipa, pridruži Triglav iz Kranja, ki je bil v trenutku prekinitve lige vodilno moštvo 2.SKL. V prihajajoči sezoni bomo tako videli podoben sistem lige kot je letošnji, le da bosta na koncu iz prve lige izpadli deseto in enajsto uvrščeni ekipi lige.

 

Konec sezone tudi za mlajše selekcije

V osnovnem sklepu, ki ga je podala nacionalna zveza je bilo zapisno, da se tekmovalna sezona zaključuje tudi za mlajše kategorije. Za razliko od članske kategorije bodo tukaj podelili naslove prvakov na osnovi zaključenih odigranih delov sezone. Podčetrtški klub je tudi letos v mlajših selekcijah nastopil s celotno piramido ekip od U9 do U19. Vse ekipe razen mladinskega moštva so sezono začele v prvi ligi, kar je Podčetrtčanom uspelo drugo leto zapored. Izmed vseh selekcij so edino mladinci odigrali vse tekme in zaključili sezono pred prekinitvijo lige. Moštvo U19 je s končnim 12. mestom v državi doseglo najboljšo uvrstitev mladinske ekipe v zgodovini kluba. Na poti proti ponovitvi visoke lanske uvrstitve so bili tudi kadeti, ki so si pred prekinitvijo že zagotovili nastop na zaključnem turnirju. V trenutku prekinitve lige so bili na drugem mestu v državni ligi in z dobrim izhodiščem pred F8 turnirjem. O končni razvrstitvi bo sedaj odločala tekmovalna komisija, ki pa zaenkrat še ni podala zaključnega biltena tekmovanja. V zadnjem delu sezone sta bili pred prekinitvijo tudi ekipi U13 in U15, medtem ko sta moštvi U9 in U11 šele dodobra začeli s tekmovanjem.

 

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>