Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

Odložen začetek članskih ligaških tekmovanj

Vse tekme članskih ligaških tekmovanj (liga Nova KBM, 2. SKL, 3. SKL in 1. SKL za ženske) so do nadaljnjega odložene. Košarkarska zveza Slovenije je bila primorana ta korak storiti zaradi stavke sodnikov.

Ob koncu tedna bi se morala začeti članska ligaška tekmovanja. V petek bi ligo Nova KBM z ljubljanskim derbijem odprli Petrol Olimpija in Ilirija, preostale štiri tekme bi morale biti na sporedu v soboto. Odložene so tudi štiri tekme 1. SKL za ženske ter šest tekem 2. SKL.

Naj spomnimo, v mesecu maju je bil na Izvršnem odboru Košarkarske zveze Slovenije sprejet sklep o višini sodniških stroškov, ki je med drugim znižal višino potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS. Takšen sklep je bil sprejet na podlagi enotnega predloga združenj vseh slovenskih klubov. Tak sklep je predstavljal izhodišče za nadaljnje pogovore med klubi in sodniki o sistemski rešitvi vprašanja višine sodniških stroškov. Žal je v nadaljevanju prišlo do nespoštovanja sklepa izvršnega odbora KZS in do zaostritve spora med klubi in sodniki.

V preteklem tednu je KZS organizirala sestanek, ki se ga je udeležilo okoli sto sodnikov. Tudi na omenjenem srečanju do dogovora o višini potnih stroškov ni prišlo.

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
"Na žalost smo bili zaradi nepripravljenosti sodnikov za sojenje prisiljeni odložiti uvodne tekme članskih ligaških tekmovanj. Košarkarska zveza se aktivno vključuje v reševanje problematike med sodniki in klubi. Spor bomo skušali rešiti v najkrajšem možnem času in na takšen način omogočiti začetek tekmovanj v članski in vseh mlajših kategorijah."

 

 

http://www.kzs.si/novica-dogodek/article/odlozen-zacetek-clanskih-ligaskih-tekmovanj/

 

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>