Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

Stotica za zmago proti Portorožu

TERME OLIMIA PODČETRTEK : PORTOROŽ 100:57

Podčetrtčani so v tretjem krogu lige za obstanek gostili Portorož in pričakovano zabeležili zmago. Domači so od prve minute naprej nadzirali potek srečanja in na koncu slavili s +43, kar je tudi pokazatelj nekonkurenčnosti gostov. Podčetrtčani so svoje delo opravili, žal pa je Šenčur presenetljivo premagal Primorsko, tako da cona obstanka ostaja v razmaku treh zmag.

Julević 21, Strnad 20, Cerkovnik 18 + 11 skokov, Janc 12, Štruc 8, Korošec 6, Buda 6, Švigelj 4, Žvan 3, Remih 2

 

Košarkarji Podčetrtka so v tekmo krenili brez Ashtona Gibbsa in Jerneja Pešiča, ki sta se v prejšnjem krogu staknila poškodbi. Ti sicer niso hujše narave, tako da bosta oba najverjetneje nastopila že na naslednji tekmi.

 

Že uvodna četrtina je pokazala, da bo to igra mačke z mišjo, saj je semafor kazal 22:9 za Podčetrtčane. Do polčasa so nato varovanci Andreja Žaklja še bili v krču (47:32), nato pa je sledil drugi polčas, kjer se je prednost zviševala iz minute v minuto. Domači so prevladovali v skoku, stekel pa je tudi met. Trojka Julević-Strnad-Cerkovnik je bila zelo razpoložena v napadu, točke pa je doseglo vseh deset košarkarjev. Končni motiv je bila tudi stotica, ki jo je pol minute pred koncem, s polaganjem, dosegel mladi up Tony Remih.

 

Trener Žakelj je bil z opravljeno nalogo zadovoljen, v izjavi po tekmi pa povedal: "Čestitam fantom za pravi pristop. Tekmo smo odigrali tako kot smo se dogovorili. Z mislimi smo že pri naslednji tekmi."

 

Seveda se je sedaj že potrebno z enim očesom ozirati tudi na tekmece v boju za obstanek. Tajfun je potrdil dobro formo in doma po pričakovanjih brez težav, z 89:62, ugnal LTH Cestings. Zelo napeto in zanimivo pa je bilo v Šenčurju. Po visokem vodstvu Šenčurja  je Primorski v zaključku uspelo povesti, vendar je nato razburljiva končnica pripadla Gorenjcem, ki so slavili s tesnih 82:81. To je bila seveda slaba novica za Podčetrtčane, ki jih sedaj najprej čaka gostujoča tekma proti LTH Castingsu (5.4.), nato pa sledi serija treh domačih tekem, v katerih bodo košarkarji iz Obsotelja iskali priključek s Šenčurjem in Tajfunom.
 

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>