Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

Primorska boljša tudi drugič

PRIMORSKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 78:72

Gibbs 18, Julević 15, Strnad 15, Štruc 12, Cerkovnik 7, Buda 5 + 10 skokov, Janc, Pešič, Remih, Švigelj, Korošec, Žvan

 

V ligi za obstanek si tekme sledijo v ritmu sreda-sobota, zato je Podčetrtčane čez vikend čakala tekma proti Primorski. Gostovanje v Kopru je v vlogo favorita postavljalo domačo ekipo, ki je imela v začetku sezone veliko višje cilje kot uvrstitev v spodnji del lestvice.

 

Tokratno tekmo pa so Podčetrtčani začeli bolje in vodili večji del prve četrtine, ki se je končala z rezultatom 16:14 za Obsoteljčane. Nadaljevanje tekme je prineslo izenačen dvoboj, kjer sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Sama končnica prvega dela igre je pripadla Primorski, ki je na odmor odšla s prednostjo 37:33. Drugi polčas je sprva prinesel povišanje prednosti domačih, ki pa so se jim košarkarji iz Štajerske v 32. minuti, po polaganju Gibbsa, približali na 61:59.

Sledila je napeta končnica v kateri so Podčetrtčani minuto pred koncem pri rezultatu 76:72 imeli napad za priključek, vendar je bil Cerkovnik neuspešen v napadu. Sanadze je nato uspešno izvedel oba prosta meta in zmagovalec je bil odločen.

 

Tokratna predstava Podčetrtčanov je bila za razliko od Šentjurja veliko boljša, vendar bi zakaj več kot dostojen poraz Podčetrtek potreboval več razpoloženih igralcev, saj se je v listo strelcev vpisalo le šest igralcev.

 

Dodati je potrebno, da so svoj delež k porazu Podčetrtčanov dodali tudi sodniki, na katere se je v izjavi po tekmi obregnil tudi Andrej Žakelj: "Rad bi čestital fantom za pravi pristop. Pokazali so povsem drug obraz kot v sredo. S takšnim pristopom, željo in borbenostjo lahko ostanemo v Ligi Nova KBM. Za nami je kakovostna tekma, ki so jo tudi košarkarji Sixt Primorske odigrali zelo zbrano. Tega pa ne morem trditi za vse akterje srečanja. Kljub temu sem zadovoljen s prikazano igro, z rezultatom pač ne."

 

Zgoščen ritem tekem sedaj prinaša domače srečanje proti Portorožu (29.3.) in gostovanje LTH Castings.

 

01.jpg
02.jpg
03.jpg

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>