Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu 

 

 

 
 

TERME OLIMIA PODČETRTEK : LTH CASTINGS 78:83

2.SKL, 1.krog

Strnad 22, Cerkovnik 18 + 11 skokov, Pešič 15, Štruc 13, Žvan 6, P. Tabak 2, Radanovič 2, Šviglej, Šviglin, Škorjanc

 

Strnad 22, Cerkovnik 18 + 11 skokov, Pešič 15, Štruc 13, Žvan 6, P. Tabak 2, Radanovič 2, Šviglej, Šviglin, Škorjanc

 

Domača tekma proti LTH Castingsu je veljala za derbi kroga, saj sta obe ekipi še lani igrali prvo ligo, v drugoligaško sezono pa se podali s ciljem, po uvrstitvu med najboljše štiri. V primerjavi z lansko sezono je prišlo pri gostih do številnih sprememb, saj se je uprava kluba odločila za pomladitev ekipe. Mladcem so dodali še izkušena Borisa Jeršina in Vjekoslava Petrovića, slednji pa zaradi prepozne registracije še ni imel pravico nastopa proti Podčetrtčanom. V domačem taboru je iz enakega razloga manjkal Sedin Karavdić, Tadej Tabak pa je na treningu, v tednu pred tekmo, staknil poškodbo kolena in bo najverjetneje odsoten s parketa kar nekaj časa.

 

Začetek tekme je bil povsem po notah Podčetrtčanov, ki so po petih minutah igre vodili že s 12:3. Z dobro igro so domači nadaljevali tudi v zaključku prve četrtine tako da je po prvih desetih minutah semafor kazal rezultat 25:14 za domače.

Če je bilo prvih deset minut povsem v znamenju domačih, lahko za drugih deset minut rečemo, da so prevladovali Škofjeločani. V zgolj dobrih petih minutah so naredili delni izid 19:6 in povedli s 31:33.

Gledalci v Podčetrteški dvorani pa so nato vse do zaključnih minut gledali izenačeno srečanje. Res je, da so večino časa vodili Podčetrtčani, toda prednost je bila vseskozi ulovljiva. Še dobri dve minuti pred koncem so košarkarji iz Obsotelja po košu, ta večer razpoloženega Jerneja Pešiča, povedli s 78:74. Žal pa je nato sledil strelski mrk. Podčetrtčani so v zadnjih dveh minutah zgrešili vse štiri poskuse pri metu za tri točke (po dvakrat je poizkusil Strnad in dvakrat Štruc), gostje pa so slab zaključek domačih izkoristili in nekoliko nepričakovano prišli do zmage.

 

Pri domačih sta ponovno izstopala kapetan Nejc Strnad (22 točk) in Anže Cerkovnik, ki je še drugič zapored dosegel dvojnega dvojčka (18 točk, 11 skokov). Dobro predstavo je prikazal tudi Jernej Pešič, ki je zbral 15 točk, pri gostih pa je točkovno izstopal organizator igre Jan Strnčnik (19 točk).

Po tekmi se je bilo težko znebiti občutka, da bi naši košarkarji z malce več energije, morali premagati LTH Castings, ki pa so na koncu, kljub povprečni predstavi, odšli domov z novim parom točk. Toda časa za obžalovanje ni bilo veliko, saj je Podčetrteške košarkarje že v soboto čakalo gostovanje v Celju. Za nameček je ob porazu, v zadnjih minutah tekme, poškodbo gležnja staknil Anže Cerkovnik, ki ekipi ne bo mogel pomagati na tekmi proti Celju.
 

IMG_5728.jpg
slika1.jpg

 
 

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

GH Holding

 

vsi donatorji >>>